Omgeving

Westenesch is een landelijk gelegen brinkdorp met Saksische boerderijen waarvan sommigen een rijksmonument zijn. Het is één van de oudste dorpsvormen van Nederland. Omliggende agrarische gronden, het waterwinningsgebied (WMD) en het oranjekanaal uit de achttiende eeuw, zijn prachtig om te zien. Het oranjekanaal ligt als een parel in het landschap met hoge wallen en 150 jaar oude eiken. Tevens bevindt zich in Westenesch hunebed D44 die in particulier bezit is.   

De Esch is in gebruik door agrariërs. De gewassen die geteeld worden zijn o.a.; aardappelen, graan, suikerbieten, mais en bloemen. Tevens vind je er graslanden voor paarden, koeien en schapen.  

Houdt u van wandelen? Direct vanaf de vakantiewoning start een wandelroute ‘Langs de essen van Westenesch’ (6.2km). Deze wandelroute wordt met rode pijlen aangegeven en trekt langs de essen, hunebedden en boerderijen. Daarnaast is er nog een wandelroute met de naam ‘Het Blauwe Goud van Westenesch’ (4.2km). Deze route wordt met blauwe pijlen aangegeven en trekt langs één van de WMD locaties. Bent u een geoefende wandelaar? Knoop dan deze twee routes aan elkaar en geniet van ruim 10km lang van het moois dat de essen het brinkdorp te bieden heeft. Tevens loopt het Drenthepad door het dorp en is het Pieterpad op 7km op te pakken.

Houdt u van fietsen? Ook voor fietsers is onze vakantiewoning een mooie startpunt. Direct vanaf het de woning ligt een uitgebreid netwerk om knooppunten te fietsen en zijn er verschillende MTB-routes. De omliggende dorpen is goed te doen op de fiets en ontdek wat voor moois de omgeving te bieden heeft. Wilt u onderweg lunchen, in de zomer maanden verschillende markten bezoeken of onderweg een frisse duik nemen, in de buurt zijn verschillende waterplassen waar je heerlijk een duik kan nemen. 

Belevenissen

In Drenthe is van alles te beleven. Binnen en buiten en voor jong en oud. Wil je een actieve vakantie of hou je van natuur en rust of wil je musea bezoeken, alles is mogelijk. 

Belevenissen

> Deze drie nationale parken liggen bij ons in de buurt: Dwingelderveld, Drents-Friese Wold en Drentse Aa. 

> Houdt u meer van musea dan zijn er twee leuke openluchtmuseums te bezoeken; Openluchtmuseum Ellert en Brammert en Openluchtmuseum Veenpark. Zet de tijd voor een paar uur een eeuw terug  bij Openluchtmuseum Ellert en Brammert en ontdek, doe en leer in het grootste museum van Nederland bij Openluchtmuseum Veenpark. Van een dorp met plaggenhutten tot het dorpsleven in het veen. In Assen bevindt zich het Drents Museum en wilt u naar het theater of bioscoop, dan liggen respectievelijk het Atlas en Kinepolis op loop-fietsafstand van het verblijf. 

> Wat u natuurlijk niet kan missen is onze Wildlands Adventure Zoo Emmen en de vele hunebedden. In Wildlands maak je een wereldreis in één dag. Via de Hunebedhighway (de Route 66 van Nederland) zie je 47 hunebedden. Wilt u meer weten over de hunebedden is een bezoek brengen aan de Hunebedcentrum in Borger zeker de moeite waard.  Bent u in Borger, breng dan een bezoek aan het Broomkroonpad.

> Het centrum van Emmen – ook wel de vlinderstad genoemd-  biedt ruimte aan meer dan vierhonderd winkels en eet-drinkgelegenheden. Het nieuwe Wildlands Adventure Zoo en het Atlas Theater aan het raadhuisplein zijn de blikvangers. Ontdek het Rensenpark, waar de oude Noorderdierentuin lag en ga vooral gezellig iets eten en drinken op het Marktplein. Samen met het Oude Centrum geven deze plekken Emmen haar authentieke karakter.

Iedere donderdagavond koopavond-, op de vrijdag de Warenmarkt en iedere laatste zondag van de maand is het Koopzondag.   

Tips

De Oale Stee